Skip to main content

Dr. Amir Moinzadeh

Tandarts-Endodontoloog

Amir Moinzadeh werd geboren in Teheran en groeide op in Parijs. Hij behaalde zijn diploma ‘Licentiaat in de Tandheelkunde’ in 2004 aan de Université Libre de Bruxelles (ULB).

In de eerste jaren na zijn afstuderen als Algemeen Tandarts bekwaamde hij zich verder in het deelgebied van de Endodontologie (wortelkanaalbehandelingen). Vervolgens startte hij in 2008 een 3-jarige specialisatie-opleiding Endodontologie (UGent), welke hij met succes beëindigde in  2011.

Sinds 2011 werkt Amir op verwijzing als Tandarts-Endodontoloog in meerdere praktijken in zowel Nederland als België. Hij heeft een ruime ervaring in de behandeling van eenvoudige en complexe wortelkanaalbehandelingen en herbehandelingen. Een wortelkanaalbehandeling is een essentieel onderdeel van de Conserverende Tandheelkunde, waarbij men door preventie en behandeling van de ontsteking rondom de tandwortel, de eigen tand probeert te behouden.

In 2016 promoveerde Amir aan het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam), waar hij onderzoek deed in het domein van de wortelkanaal-vultechnieken en bio-vulmaterialen. Aldus behaalde hij zijn doctoraatstitel.

Ook na 2016 bleef Dr. Moinzadeh verbonden aan de afdeling ‘Endodontologie’ aan het ACTA, waar hij de opleiding ‘Tandarts-Endodontologie’ en de leergang ‘Endodontologie’ mee vorm gaf.

Momenteel ligt zijn focus vooral op de klinische praktijk, al blijft hij betrokken bij wetenschappelijke projecten. Amir heeft verschillende wetenschappelijke publicaties op zijn naam in diverse (inter)nationale vaktijdschriften over onderwerpen binnen het domein van de Endodontologie.

Sinds 2020 is Dr. Moinzadeh werkzaam in de Tandartsenpraktijk SDW, waar hij de praktijk in het domein van de Endodontologie zal aanvullen en ondersteunen.