Skip to main content

Ana Rita Silva

Tandarts / Endodontoloog

Ana Rita Silva is geboren en getogen in Portugal. Zij behaalde haar diploma ‘Licentiaat in de Tandheelkunde’ in 2008 aan de “University of Porto Dental School” (FMDUP). 

Na haar afstuderen als Algemeen Tandarts bekwaamde Ana Rita haar verder in het deelgebied van de Endodontologie (wortelkanaalbehandelingen). Een wortelkanaalbehandeling is een essentieel onderdeel van de Conserverende Tandheelkunde, waarbij men door preventie en behandeling van de ontsteking rondom de tandwortel, de eigen tand probeert te behouden.

In 2009 beëindigde ze haar opleiding Endodontologie aan de Universiteit van Porto. Na het behalen van haar “Manama-titel” als Endodontologe, doctoreerde zij 2 jaar in Portugal en 1 jaar in Brazilië, waarbij ze haar doctoraatstitel behaalde in 2012.

Dr. Silva combineerde haar verdere studies, sinds 2008, met haar werkzaamheden in verschillende privé-praktijken, waar zij werkzaam was als Endodontologe en als Algemeen Tandarts. Sinds 2016 is zij tevens werkzaam in België, waar ze zich verder toelegt op het deelgebied van de Endodontologie.

Momenteel ligt Ana Rita’s focus in eerste instantie op de klinische praktijk. Dr. Silva heeft wetenschappelijke publicaties op haar naam staan in internationale vaktijdschriften over onderwerpen binnen het domein van de Endodontologie.

Dr. Silva zal binnen de Tandartsenpraktijk SDW in eerste instantie instaan voor behandelingen binnen het deelgebied van de ‘Endodontologie’. Ook als Algemeen Tandarts zal zij de praktijk verder aanvullen en ondersteunen.