Skip to main content

Diedrik Van Cauter

Tandarts

Diedrik Van Cauter behaalde zijn diploma ‘Master of Science in de Tandheelkunde’ aan de UGent in 2011. Hij beëindigde zijn stagejaar tot Algemeen Tandarts met de grootste onderscheiding.

Tandarts Van Cauter werkte na zijn afstuderen 3 jaar als assistent aan de UGent op de afdeling ‘Prothetische Tandheelkunde’, waar hij zich verder bekwaamde in de afneembare en vaste Reconstructieve Tandheelkunde (protheses en kroon- & brugwerk). Verder stond hij in voor zowel de preklinische als de klinische begeleiding van masterstudenten binnen de tandartsenopleiding in dit deelgebied.

Tot de opstart van zijn eigen praktijk (2015) combineerde Diedrik zijn assistentschap aan de UGent met zijn werkzaamheden in een groepspraktijk te Gent, waar hij zich toelegde op de afneembare en vaste Reconstructieve Tandheelkunde.

In 2016 en 2017 was Diedrik tevens deeltijds actief in een groepspraktijk te Zele, waar hij zich exclusief toelegde op de Reconstructieve Tandheelkunde.
Sinds 2018 is Diedrik fulltime werkzaam in zijn eigen Tandartsenpraktijk SDW.

Tandarts Van Cauter is sinds 2016 tevens erkend als provider van Invisalign (correctie tandstand a.d.h.v. onzichtbare beugels).

Diedrik is ook bestuurslid (secretaris) van het ‘Verbond der Vlaamse Tandartsen’ (VVT) binnen de lokale afdeling Gent.

Binnen de Tandartsenpraktijk SDW is Diedrik het centraal aanspreekpunt. Hij is verantwoordelijk voor de Algemene Tandheelkunde, de behandelplanning (in nauw overleg met de collega-specialisten) en de afneembare en vaste Reconstructieve Tandheelkunde.