Skip to main content

Greet Coussement

Greet Coussement behaalde haar diploma ‘Licentiaat in de Tandheelkunde’ in 1988 aan de KU Leuven cum laude.

Na het behalen van haar diploma, bekwaamde Greet zich verder binnen de verschillende deelgebieden van het vakgebied, meer bepaald de Preventieve Tandheelkunde en de behandelplanningen, in het AZ Sint-Jan te Brugge.

Greet deed tevens bijkomende ervaring op in een groepspraktijk te Sint-Katelijne-Waver, waarna ze besliste haar eigen Tandartsenpraktijk op te starten. Greet startte haar eigen praktijk te Sint-Pieters-Leeuw en vervolgens ook te Gooik.

Vanuit haar interessegebied, legde Greet bij haar patiënten steeds de nadruk op het belang van ‘Preventie’ binnen ons vakgebied. Haar bijkomende inzichten en ervaringen binnen het deelgebied van de Reconstructie Tandheelkunde (implantaatgedragen constructies, klassieke kroon- en brugwerk), versterkten haar gevoel dat ‘Preventie’ – regelmatige tandcontroles gecombineerd met een correcte mondhygiëne – een essentiële rol speelt voor de prognose van ons gebit en bij uitbreiding onze Algemene Gezondheid.

Greet bekwaamde zich verder binnen deze deelgebieden door het continue bijscholen, door het zelf begeleiden van startende tandartsen binnen haar eigen Tandartsenpraktijk, en door de ervaring die ze door de jaren opbouwde.

Tandarts Coussement zal binnen de Tandartsenpraktijk SDW hoofdzakelijk instaan voor het uitbouwen van en ondersteunen van ons team binnen het deelgebied van de Preventieve Tandheelkunde en het begeleiden/instrueren van de mondzorg bij patiënten die in behandeling zijn voor een uitgebreider reconstructief werk, om zo tot een voorspelbaarder resultaat te kunnen komen.