Skip to main content

Wim Van De Velde

Arts-Tandarts / Kaakchirurg

Dokter Wim Van De Velde studeerde Geneeskunde (2002-2009) en Tandheelkunde (2008-2012) aan de UGent. Daarna specialiseerde Wim zich in Nederland tot Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg (2012-2016) aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (Prof. F. Spijkervet) en aan het Medisch Centrum Leeuwarden (Dr. J. de Visscher).

Dokter Van De Velde genoot een brede algemene opleiding, waarbij alle aspecten van het vakgebied aan bod kwamen. Op het gebied van orale implantologie bouwde Wim een uitgebreide expertise op, zodat hij door de NVOI (Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie) erkend werd als kaakchirurg-implantoloog (2016). Naast de algemene kaakchirurgie en preprothetische chirurgie/dentale implantologie, heeft Dr. Van De Velde als bijzondere aandachtsgebieden: orthognatische en esthetische aangezichtschirurgie, speekselklierproblematiek, afwijkingen van het mondslijmvlies en aandoeningen van het kaakgewricht.

In de Tandartsenpraktijk SDW staat Wim in voor de Orale Chirurgie en de Implantologie. Dit omvat onder andere het verwijderen van wijsheidstanden, (gecompliceerde) tandextracties, pre-implantologische ingrepen (sinuslift en botopbouw) en het plaatsen van implantaten. Deze ingrepen gebeuren steeds in nauw overleg met Tandarts Van Cauter. Deze samenwerking vanuit het eigen specialisatiegebied zorgt ervoor dat de patiënt een optimale zorg krijgt in een aangename omgeving.